Egerváriné Lucza Gyöngyi tájékoztatása szerint megalapozott a gyanú, hogy az egyik férfi 2010. október 14-én délután egy maroklőfegyvernek látszó tárggyal megfenyegette és kiszállásra kényszerítette Kaposváron, a Szondi utcai posta előtt várakozó értékszállító jármű vezetőjét, és elhajtott az autóval. A férfi az Iparos utcába hajtott, és a gépkocsiban levő 48,5 millió forintot megkísérelte elvinni, ez azonban nem sikerült, mert a lemezkazetta festékpatronja működésbe lépett.

A bűncselekmény elkövetéséhez a másik férfi oly módon nyújtott segítséget, hogy társát a helyszínre szállította, az Iparos utcában megvárta, majd hazavitte – írta a sajtószóvivő.Közlése szerint a Kaposvári Nyomozó Ügyészség pénteken indítványozta a két férfi előzetes letartóztatásba vételét, ezt a Kaposvári Városi Bíróság el is rendelte.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának a főügyészség közleménye után kiadott tájékoztatása szerint fegyveres rablás elkövetésének gyanúsítottjaként a kihallgatását követően őrizetbe vettek egy 33 éves kaposvári férfit, majd az ügyet átadták a Kaposvári Nyomozó Ügyészségnek, „mivel az ügyben rendőri érintettség merült fel”.

Mint írták, a járművet még a bűncselekmény elkövetésének napján megtalálta a rendőrség a város egyik külterületén. A közlemény arra nem tér ki, hogy a rablás gyanúsítottját mikor és milyen körülmények között fogták el és állították elő, illetve vették őrizetbe, mint ahogy a rablással gyanúsított férfi segítőjéről sem közöltek semmilyen információt.