A tűz a borbányai városrész háromszintes iskolájának bejárat feletti részén, mintegy 200 négyzetméteren pusztított – tapasztalta a távirati iroda munkatársa a helyszínen.

Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy a munkások riasztották a nyíregyházi tűzoltókat, akik hamar megakadályozták a nagy füsttel járó tűz továbbterjedését az épület többi szárnyára, de a tetőfedő anyag alatti üveggyapot sok helyen még mindig füstölög.

A tűzoltók a munkaterületről több gázpalackot is levittek, hogy megakadályozzák esetleges robbanásukat. A főhadnagy tájékoztatása szerint vissza kell bontani az érintett tetőrészt, amelyet meg is kezdtek a tűzoltók, hogy teljesen elolthassák a helyenként izzó gyapotot. A nyíregyházi tűzoltókat egy hajdúnánási egység is segítette.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa arról tájékoztatott, hogy a két munkás enyhe füstmérgezést szenvedett, őket a mentők megfigyelésre a helyi Jósa András Oktató Kórházba szállították. A térségi katasztrófavédelmi szervezet szóvivője szerint a tűzoltás utómunkálatai az esti óráig is elhúzódhatnak.

A nyíregyháza–borbányai általános iskolát mintegy 400 millió forintos költséggel most újították fel, a munkálatokból már csak a tető rendbehozása volt hátra a szeptemberi iskolakezdésig.