A 42 tartálykocsiból álló tehervonat balesetével kapcsolatban szárnyra kapott híreket - amelyek szerint többen rosszul lettek a bagi vasútállomáson, amit esetleg valamilyen mérges gáz okozott – Loch Erika határozottan cáfolta. A Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő hozzátette: a korábban közölteknek megfelelően a szerelvény huszadik kocsija, amelyben kénsavat szállítottak, nem siklott ki, és nem is sérült meg.

Fotó: MTI


Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a katasztrófavédelem kérésére lezárták a 3-as főutat Gödöllő és Bag között, elmondta: a lezárás főképp azért kellett, hogy a kármentesítésre a baleset helyszínére érkező járművek - köztük a hatalmas tartálykocsik felállításához szükséges daru - a lehető legkönnyebben és leggyorsabban jussanak a vasúti pályaszakaszhoz. A helyzet normalizálódását követően a 3-as főutat kora este ismét megnyitották a forgalom előtt.

Közölte azt is, hogy a baleset után az érintett vágányszakaszhoz közelítő személyvonatot a nyílt pályán megállították, az utasokat pedig kiszállították. A töltésről a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai kísérték az embereket a közelben lévő máriabesnyői templom melletti parkolóba, ahonnan mentesítő buszokkal mindenkit továbbvittek úti célja felé. A rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy terhel-e valakit felelősség a tehervonat kisiklásáért – tudatta Beluzsárné Belicza Andrea.

Fotó: MTI


A Mávinform azt közölte az MTI-vel, hogy a Miskolc felé tartó tehervonat üres tartálykocsijainak kisiklása miatt nem sérült meg senki, de áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között. A baleset következtében jelentős károk keletkeztek a felsővezeték-hálózatban – tudatta a vasúttársaság, hozzátéve hogy a MÁV szakemberei megkezdték az eset körülményeinek vizsgálatát, valamint az egyik vágány felszabadítását, hogy mihamarabb újrainduljon a vasúti közlekedés. Addig is az Aszód és Gödöllő közötti közlekedéshez autóbuszokat rendelt a cég, több intercity pedig kerülőútvonalon, Hatvan-Újszász-Rákos felé közlekedik.

Fotó: MTI