A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t hogy a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, valamint a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

A közlemény emlékeztet, hogy az adóhatóság és a rendőrség eddig is szoros, egymás munkáját kölcsönösen támogató együttműködésben dolgozott, amelyet a feketegazdaság és a szervezett bűnözés elleni hatékony hatósági fellépés igénye tett indokolttá. A most aláírt megállapodás a szervezetek közös fellépésének hatékonyságát biztosítja majd.

A részletekről szólva a NAV közölte: a megállapodás a hivatali hatáskörben észlelt jogszabálysértéssel kapcsolatos bűnügyi jelenségek kölcsönös jelzésére terjed ki, illetve magában foglalja a felek közötti rendszeres információcserét, a közös feladatok összehangolt, koordinált elvégzését és a szükség szerinti konzultációkat. Ezek mellett a rendőrség segítséget nyújt az ellenőrzések, végrehajtási eljárási cselekmények lebonyolításában, a helyszínek biztosításában is – áll a közleményben.