Kovács Viktória egy lapinformációra reagálva elmondta, hogy valóban történt több haláleset, amely összefüggésbe hozható az érintett elkövetői körrel, ezen ügyek vizsgálata pedig folyamatban van. A sikeres felderítés érdekében azonban a nyomozásról egyelőre semmilyen más információt nem kíván közölni a rendőrség. Az öt nő ténykedése kapcsán továbbra is sértetteket keresnek.

A Blikk korábban arról számolt be, hogy az öregek kifosztására specializálódott bűnözők droggal kábítottak el időseket, akik közül hárman belehaltak a mérgezésbe.

Mint azt Kovács Viktória mondta, a rendőrség lopás, kifosztás, valamint rablás miatt folytat eljárást öt román állampolgárságú nő ellen. A hatóságok a tudomásukra jutott bűncselekményekkel összefüggésben két nőt fogtak el, akik előzetes letartóztatásban vannak, társaik ellen elfogatóparancs van érvényben.

A bizalmukba férkőztek, azután fosztogattak

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett tájékoztatás szerint egy 2009 óta Pest megyében, különösen Érd vonzáskörzetében elkövetett bűncselekmény-sorozat vált ismertté. Az elkövetők – akik nagyrészt nők – különböző elkövetési módszerrel károsítanak meg leginkább idős, egyedülálló embereket.

Az elkövetők a sértettekkel „házalás” közben, valamint vendéglátóegységekben ismerkedtek meg. A bizalmukba férkőztek, sőt, olyan is előfordult, hogy szexuális ajánlatot tettek vagy a figyelmük elterelésével tulajdonították el értékeiket. Több esetben az elkövető a közös italozás után bejutott a leendő áldozata lakásába, ott pedig a sértett ittas állapotát kihasználva – lényegesen komolyabb kárt okozva – nagyobb értékeket tulajdonított el az ingatlanból.

Előfordult olyan eset is, hogy az elkövetők a sértett italába, kávéjába különböző nyugtató, altató hatású gyógyszert kevertek, így az áldozatot teljesen magatehetetlen állapotba hozták akár több órára is, ezt az időt kihasználva pedig szinte korlátlan idejük volt a ház teljes átkutatására és az értékek eltulajdonítására.