Tuczakov Szilvána elmondta: szombat hajnalban Tiszasziget külterületén három koszovói férfira bukkantak a járőrök. Nem sokkal később Röszke külterületén a stabil hőkamera segítségével találtak újabb három koszovói férfit. Ugyanekkor egy afgán férfit is igazoltattak az egyenruhások a környéken.

Szombat éjjel a stabil hőkamera segítségével további három koszovói férfit találtak a rendőrök Röszke határában.

Eközben a nagylaki stabil hőkamera segítségével is három mozgó alakra figyeltek fel a határrendészek a román határ mentén. Kiderült, ők is Koszovóból érkeztek, illegálisan.

Mórahalom határában nem sokkal éjfél után igazoltattak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei két férfit, akik Koszovóból érkeztek. Alig egy órával később pedig újabb koszovói férfit igazoltattak a járőrök a település határában. Végül a reggeli órákban a város buszpályaudvarán igazoltattak a járőrök két férfit, akik szintén Koszovóból jöttek.

Az elfogásokat követően négy esetben indult büntetőeljárás, miután a három koszovói és egy afgán állampolgár már nem először próbálkozott az illegális határátlépéssel, így beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt álltak. A többiek ellen idegenrendészeti eljárás indult – mondta el a szóvivő.