Sport

Vége a takarításnak Londonban

NT
Forrás: MTI
2012. február 06., hétfő 13:37
Befejeződött a nagytakarítás a London keleti, Stratford kerületében fekvő olimpiai központban, s ezzel az utóbbi több mint száz évet tekintve létrejött Nagy-Britannia legnagyobb városi parkja, közölte a helyi környezetvédelmi ügynökség. Egyéni összetettben a döntőbe jutás a célja, ugrásban pedig javulni akar még Böczögő Dorina, a londoni olimpia egyetlen magyar női tornásza.

A The Guardian című lap internetes oldalának közlése szerint a 297 futballpályányi területre, amelynek nagy része szennyezett volt, 300 ezer különböző növényt és kétezer fát ültettek. A Lea folyó öt mérföldes (körülbelül 7,5 km-es) szakaszát is helyreállították, többek között betonfalakat lebontva, hogy természetesebbé tegyék a környezetét.

A munkálatok során kétmillió tonna földet fertőtlenítettek. A környéken mintegy 22 mérföldnyi kerékpárutat és gyalogos ösvényt alakítottak ki, továbbá 44 hektárnyi területet parkosítottak – közölte a környezetvédelmi ügynökség, amely a munkálatok során együttműködött a többi ötkarikás állami szervezettel. A nyári, londoni olimpia július 27-én kezdődik és augusztus 12-ig tart majd.

Az egyéni összetett döntő a cél

Böczögő Dorina az MTI-nek azt mondta, nagy előnynek tartja, hogy jól ismeri az ötkarikás viadal helyszínét, nem először utazik ugyanis az angol fővárosba.

„Többször jártam már Londonban, és versenyeztem is az olimpiai csarnokban – mondta. – Úgy gondolom, mindenképp az előnyömre válhat, hogy ismerős lesz számomra a környezet, a helyszín és nem utolsósorban a szerek, melyeken majd versenyzünk. Mindezzel együtt nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a londoni olimpia.”

A Békéscsabai TC tornásza hozzátette: amióta a januári tesztversenyen megszerezte a kvótát, sokszor eszébe jutnak a nyári játékok, felkészülését is a lehető legjobb ötkarikás szereplésnek rendeli alá.

MNO vezető hírek

Az ETO klasszisa interjúkat készített csapattársaival, és rögzítette Löke és Kovacsics késését. Tovább

5

Elkezdődött vasárnap a téli időszámítás, az órákat hajnali háromkor kellett egy órával visszaállítani. Tovább

4

A beutazási tilalom és a Kehi-vizsgálat ügyei voltak a hét témái, és megemlékeztünk az '56-os forradalomról is. Tovább

Carlo Ancelotti büszke a csapatára – meg is értjük. Tovább