Sport

Vége a takarításnak Londonban

NT
Forrás: MTI
2012. február 06., hétfő 13:37
Befejeződött a nagytakarítás a London keleti, Stratford kerületében fekvő olimpiai központban, s ezzel az utóbbi több mint száz évet tekintve létrejött Nagy-Britannia legnagyobb városi parkja, közölte a helyi környezetvédelmi ügynökség. Egyéni összetettben a döntőbe jutás a célja, ugrásban pedig javulni akar még Böczögő Dorina, a londoni olimpia egyetlen magyar női tornásza.

A The Guardian című lap internetes oldalának közlése szerint a 297 futballpályányi területre, amelynek nagy része szennyezett volt, 300 ezer különböző növényt és kétezer fát ültettek. A Lea folyó öt mérföldes (körülbelül 7,5 km-es) szakaszát is helyreállították, többek között betonfalakat lebontva, hogy természetesebbé tegyék a környezetét.

A munkálatok során kétmillió tonna földet fertőtlenítettek. A környéken mintegy 22 mérföldnyi kerékpárutat és gyalogos ösvényt alakítottak ki, továbbá 44 hektárnyi területet parkosítottak – közölte a környezetvédelmi ügynökség, amely a munkálatok során együttműködött a többi ötkarikás állami szervezettel. A nyári, londoni olimpia július 27-én kezdődik és augusztus 12-ig tart majd.

Az egyéni összetett döntő a cél

Böczögő Dorina az MTI-nek azt mondta, nagy előnynek tartja, hogy jól ismeri az ötkarikás viadal helyszínét, nem először utazik ugyanis az angol fővárosba.

„Többször jártam már Londonban, és versenyeztem is az olimpiai csarnokban – mondta. – Úgy gondolom, mindenképp az előnyömre válhat, hogy ismerős lesz számomra a környezet, a helyszín és nem utolsósorban a szerek, melyeken majd versenyzünk. Mindezzel együtt nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a londoni olimpia.”

A Békéscsabai TC tornásza hozzátette: amióta a januári tesztversenyen megszerezte a kvótát, sokszor eszébe jutnak a nyári játékok, felkészülését is a lehető legjobb ötkarikás szereplésnek rendeli alá.

MNO vezető hírek

A fiatal lengyelországi magyar műfordítók egyike kultúránk vonzásáról és Márai ottani sikeréről. Tovább

Legutóbb 2011. július elején kellett 370 forintot fizetni egy literért. Tovább

Az elmúlt nap és éjszaka során legalább 116 embert, köztük több diákvezetőt vettek őrizetbe. Tovább

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t a Budapesti Városigazgatás Holding Zrt.-be integrálnák. Tovább