Sport

Vége a takarításnak Londonban

NT
Forrás: MTI
2012. február 06., hétfő 13:37
Befejeződött a nagytakarítás a London keleti, Stratford kerületében fekvő olimpiai központban, s ezzel az utóbbi több mint száz évet tekintve létrejött Nagy-Britannia legnagyobb városi parkja, közölte a helyi környezetvédelmi ügynökség. Egyéni összetettben a döntőbe jutás a célja, ugrásban pedig javulni akar még Böczögő Dorina, a londoni olimpia egyetlen magyar női tornásza.

A The Guardian című lap internetes oldalának közlése szerint a 297 futballpályányi területre, amelynek nagy része szennyezett volt, 300 ezer különböző növényt és kétezer fát ültettek. A Lea folyó öt mérföldes (körülbelül 7,5 km-es) szakaszát is helyreállították, többek között betonfalakat lebontva, hogy természetesebbé tegyék a környezetét.

A munkálatok során kétmillió tonna földet fertőtlenítettek. A környéken mintegy 22 mérföldnyi kerékpárutat és gyalogos ösvényt alakítottak ki, továbbá 44 hektárnyi területet parkosítottak – közölte a környezetvédelmi ügynökség, amely a munkálatok során együttműködött a többi ötkarikás állami szervezettel. A nyári, londoni olimpia július 27-én kezdődik és augusztus 12-ig tart majd.

Az egyéni összetett döntő a cél

Böczögő Dorina az MTI-nek azt mondta, nagy előnynek tartja, hogy jól ismeri az ötkarikás viadal helyszínét, nem először utazik ugyanis az angol fővárosba.

„Többször jártam már Londonban, és versenyeztem is az olimpiai csarnokban – mondta. – Úgy gondolom, mindenképp az előnyömre válhat, hogy ismerős lesz számomra a környezet, a helyszín és nem utolsósorban a szerek, melyeken majd versenyzünk. Mindezzel együtt nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a londoni olimpia.”

A Békéscsabai TC tornásza hozzátette: amióta a januári tesztversenyen megszerezte a kvótát, sokszor eszébe jutnak a nyári játékok, felkészülését is a lehető legjobb ötkarikás szereplésnek rendeli alá.

MNO vezető hírek

7

A férfi jól ismerte a katasztrófa helyszínét, amelyet vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült. Tovább

Vasárnap megkezdődik a nyári időszámítás: hajnali 2-kor 3 órára kell az órákat átállítani. Tovább

15

Horváth Aladár tényfeltáráson járt a Pest megyei faluban, ahol állítólag fegyverrel fenyegettek három roma fiatalt. Tovább

8

Uniós szinten is brutális mennyiségű földgázt tudunk raktározni, mégsem használjuk ezt ki teljesen. Az oroszok szemében stratégiai célpont vagyunk. Tovább