A reformkort idézik Balatonfüreden

2012. augusztus 14., kedd 14:26, frissítve: kedd 15:06

Szeptember 21-23. között minden a reformkorról szól Balatonfüreden: különböző helyszíneken zenei és irodalmi műsorok, sportbemutatók, korabeli szórakozási lehetőségek várják a látogatókat.

Szeptemberben időutazásra hív Balatonfüred. A Romantikus Reformkor elnevezésű rendezvényen igazi történelmi kalandban vehetünk részt a Balaton partján. Az élő történelemórán minden a reformkorról szól majd, lesznek zenei és irodalmi műsorok, sportbemutatók és olyan korabeli szórakozási lehetőségek, mint a tarokk bemutatója, színházi előadás és bál. Idén is kétszáznál több, korhű jelmezbe öltözött résztvevő vonul majd fel, vagy, hogy stílusosak legyünk, korzózik a sétányon. Az esemény a megidézett kor történelmi jellegzetességeinél, csak Füredre jellemző momentumainál fogva egyedülálló és utánozhatatlan programot kínál.

Az 1800-as évek hangulatát eleveníti fel a népművészeti és iparművészeti vásár is, csakúgy, mint a város éttermeiben kínált, eredeti receptek szerint elkészített reformkori étkek is. Ez az a program, amiről nem szabad lemaradni: egy felejthetetlen hétvége, amely a XIX. század első felének hangulatába repít vissza Balatonfüred újjáépített, reformkori városrészében.

Forrás: ÚtiSúgó.hu