Badacsonyi Borhetek

2012. május 7., hétfő 17:04, frissítve: hétfő 15:31

A július 16 és 31. között zajló rendezvényen kézműves és kirakodó vásár, badacsonyi borok bemutatója, játszóház, gyermek ügyességi játékok és gyermekprogramok várják a vendégeket.

 

A borhetek célja nem csupán Badacsony, hanem az egész térség, valamint annak kulturális és természeti értékeinek megismertetése, jó hírnevének terjesztése. A borkóstolás mellett megelevenednek a történelmi és kulturális tradíciók, a borkészítés hagyományai, valamint a magyar gasztronómia jellegzetességei.

 

A város szeretné bemutatni a vendégek számára a Vulkánok-völgyét, a Balaton-felvidék (történelmi borvidék) történelmi és kulturális hagyományait, a badacsonyi borkészítés jelenét, a magyar gasztronómia jellegzetességeit. Így a rendezvény során lehetőség nyílik a Balaton és a Balaton- felvidék jellegzetes ételeinek és a kiváló borainak kóstolására.

A színpadi fellépők színesebbé és hangulatosabbá teszik az eseményeket, különösen az estéket. Humoristák és vándorszínházak előadásai szórakoztatják majd az összegyűlt közönséget, a meghívott előadók és együttesek pedig a legkülönfélébb zenei stílusokban koncerteznek majd (jazz, komolyzene, cigányzene), de helyet kap a néptánc, és lesz táncbemutató is. A rendezvény teljes ideje alatt kézműves- és kirakodóvásár, játszóház várja az érdeklődőket.

Forrás: ÚtiSúgó.hu