Balneoterápiás információs portál készül

2012. július 30., hétfő 14:16, frissítve: hétfő 14:28

Hiánypótló balneoterápiás információs portál készül a hazai gyógyvizekhez kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokról.

Az Instantweb Kft. 54 968 522 Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára című pályázati kiíráson.

A projekt keretében az Instantweb Kft. egy több nyelven elérhető információs portált hoz létre, amely a hazai és külföldi érdeklődők számára részletesen mutatja be a Magyarországon elérhető balneoterápiás kezeléseket és a gyógyvizekhez kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokat. A portál várhatóan 2012. október 30-án mutatkozik be a közönségnek - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Az új Széchenyi-terv gazdasági fejlesztéseinek kitörési pontjai közül az egyik a gyógyturizmus fejlesztése. Hazánkban - természeti adottságoknak köszönhetően - olyan gyógyvizek találhatók, melyek a közép-európai régión kívül nincsenek máshol Európában. A hazai balneoterápiás gyógykezelések, a termálvizek és gyógyfürdők köré épített szolgáltatások kihasználtsága számos erőfeszítés ellenére alacsony. Ismertségük hazánkban is változó, de az európai lakosság számára szinte teljesen ismeretlen. A most készülő balneológiai portál a hazai és a külföldi gyógyulni vágyó embereknek egyaránt számos hasznos ismeretet és tanácsot nyújt.

Többnyelvű, interaktív, dinamikus funkcióival részletesen ismerteti majd a gyógyvizekkel kapcsolatos fontos ismereteket és a kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokat. Több szempontú keresőrendszerével pedig megtudhatók a vizek gyógyító hatásai, a balneoterápiás gyógykezelések fajtái, a kezelések javallatai és ellenjavallatai, a gyógyvizek fizikokémiai jellegzetességei, melyek a javasolt vizsgálatok a gyógyvizes kezelés megkezdése előtt és az egészségbiztosítói finanszírozás lehetőségei.

Az „Orvos válaszol” rovatban szakértők válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. A szolgáltató portál kalkulátorai segítenek a kórkép súlyosságának és rizikóinak felmérésében. A rendszeren keresztül az egyes gyógykezelések időpontja is egyeztethető és szállás is foglalható. A portál további sajátossága, hogy az érdeklődők részletes tájékoztatást kapnak arról, hogy saját országuk biztosítói mely szolgáltatások költségeit térítik meg, milyen kezelésekre jogosultak és ezeket milyen módon igényelhetik. A szolgáltatások igénybevételéhez szükséges előzetes engedélykérelmek is letölthetők lesznek.

Forrás: ÚtiSúgó.hu