Épül az első Történelmi Élménypark a Közép-Dunántúli Régióban

2012. augusztus 2., csütörtök 16:19, frissítve: csütörtök 16:37

Újabb fejezetéhez érkezett a sümegi Hotel Kapitány fejlesztése: közel százmillió forintos beruházás eredményeként a Közép-Dunántúli régió első Történelmi Élményparkja nyílik meg a szállodához tartozó élményközpontban.

Jelentős befektetés révén, újabb attrakcióval gyarapodik nyáron Sümeg és a Hotel Kapitány, ahol a Közép-Dunántúli Régió első történelmi élményparkja bővíti az izgalmas és oktató jellegű programok sorát.

A sümegi vár aljában álló Hotel Kapitány és a középkort idéző élményközpont, az elmúlt években beruházásainak eredményeként a térség egyedülálló turisztikai kínálatával rendelkezik, a négycsillagos wellness és konferencia szálloda mellett Lovagi Aréna és fedett Történelmi Rendezvénycsarnok ad otthont a végvári vitézek napi rendszerességgel megtartott lovagi tornáinak.

A történelmi koncepcióba illeszkedik a Kapitány-Holding Kft. legújabb, Európai Uniós pályázati forrásokat is felhasználó fejlesztése. A nyár folyamán nyílik a Történelmi Élményparkban a történelmi gyermek játszópark mellett a hadigép kiállítás, a támadó török ostromtábor és egy különleges - a középkort idéző könyveket, öltözeteket felsorakoztató ajándéküzlet. A témapark emellett különleges, állandó és vándorkiállításoknak is otthont ad majd. A nemzetközi szablya bemutató, a hadigép és az ősi mesterségek kiállítások élő történelemórák megtartását is lehetővé teszik.

Forrás: ÚtiSúgó.hu