Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál

2012. június 28., csütörtök 14:39, frissítve: csütörtök 14:56

Augusztus 19-én és 20-án a borvidék borászai kitelepülnek a Lamberg-kastély kertjébe, és az évben csak ez alkalommal fröccsel kényeztetik a nyári melegben a kulturális programok közben megszomjazó borbarátokat.

Móron a gyönyörű Lamberg-kastélyban és kiváló akusztikával bíró udvarán rendezik meg a Mórikum Fesztivált, ahol a a móri kultúra színfoltjaival találkozhatnak a vendégek. Az eseményt színházi és táncszínházi események is gazdagítják. Eközben a boros gazdák a pincéjükben is várják a vendégeket, így igazi móri hungarikumok, fröccs, kvircedli, kiállítások, színdarabok, zene, tánc és kellemes nyár végi hétvége várja a látogatókat Móron az augusztus 20-i hétvégén.

A harmadik alkalommal zajló fesztivál keretében „Mórikum” névjegy alatt a móri unikumokat szeretnék megismertetni a látogatókkal. Mindezt az augusztus 20-i nemzeti ünnep és a már hagyományosnak mondható székesfehérvári Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál is színesítik. Az eseményt mégis a helyi gasztronómiai különlegességek teszik igazán egyedivé és izgalmassá, mert a fröccs mellett lesz borleves, kvircedli és macskapracni is.

Ízelítő a programokból:

Augusztus 19.
• Nemzetközi Néptáncfesztivál – a székesfehérvári Királyi Napok móri rendezvénye
• Rigó István szobrászművész kiállítása

Augusztus 20.
• Kenyérszentelés
• Bekecs Néptáncegyüttes Trilógia című táncszínházi előadása

Forrás: ÚtiSúgó.hu