1999 óta nem volt ennyi francia munkanélküli

BL, 2012. április 26., csütörtök 22:49
Franciaországban a regisztrált munkanélküliek száma 16 600-zal, 2,884 millióra emelkedett márciusban a munkaügyi minisztérium csütörtöki közlése szerint. Ez havi szinten 0,6 százalékos, éves összevetésben 7,2 százalékos növekedés.

Franciaországban 1999 szeptembere óta nem volt ilyen magas a munkanélküliség. A francia kormány által ismertetett munkanélküliségi adat nem a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) által alkalmazott számítások szerint készül, és nem tartalmaz munkanélküliségi rátát sem.

Franciaországban a jövő héten tartják az elnökválasztások második fordulóját. Nicolas Sarkozy államfő korábban azt ígérte, hogy 2011 végére 9 százalék alá csökken a munkanélküliség. A francia statisztikai hivatal, az Insee legutóbbi adatai szerint a tavalyi negyedik negyedévben a ráta 9,4 százalék volt. A hivatal előrejelzése szerint az idei év közepén 9,7 százalék lehet a munkanélküliség.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása