21 rendőrrel végeztek

PR

2012. március 5., hétfő 07:40, frissítve: hétfő 09:25

Összehangolt támadásokat indítottak rendőrségi ellenőrző pontok ellen hétfőn hajnalban az iraki fővárostól 210 kilométerrel északnyugatra lévő Hádisza városban, és megöltek 21 rendőrt – közölték hivatalos források.

A támadók összesen körülbelül ötvenen voltak – mondta Oszvald Halaf rendőr alezredes. A támadások helyi idő szerint hajnali két óra körül kezdődtek. Anbár tartomány kormányzójának szóvivője szerint viszont katonákat támadtak meg a merénylők, akik a belügyminisztérium ellopott járműveivel közlekedtek.

Halaf közlése szerint a támadók egyenruhát viseltek. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat áll a támadások hátterében, mert az egyik autóban a szervezetre utaló nyomokra bukkantak – tette hozzá. Az alezredes elmondása alapján a katonai egyenruhás támadók először Hádiszától keletre csaptak le ellenőrzőpontokra, majd a városba hajtottak, ahol újabb fegyveresek csatlakoztak hozzájuk.

Ezt követően erőszakkal behatoltak Mohammed es-Sofer ezredesnek, a hádiszai különleges egységek egykori parancsnokának az otthonába, és magukkal hurcolták a főtisztet, miután három testőrét lelőtték. Elraboltak otthonából egy századost is, akinek három testőrével úgyszintén végeztek. A hatóságok a városban kijárási tilalmat rendeltek el, rendőrök és katonák fésülik át a területet a támadók után kutatva.

Forrás: MTI