60 liter csapadék is leeshet négyzetméterenként

NT, 2012. június 11., hétfő 17:26
Sárga színű viharjelzést bocsátott ki Románia tizenhat megyéjére az Országos Meteorológiai Hatóság. Hétfő este hat óráig az ország nyugati, északi és középső részén, illetve a domb- és hegyvidéken kell erős széllökésekkel kísért zivatarokra számítani – írja a Kronika.ro romániai magyar hírportál.

Egyes helyeken jégeső is lesz, és a lehullott csapadékmennyiség akár az 50–60 litert is elérheti négyzetméterenként.

Az Országos Vízügyi Hatóság árvízveszélyre figyelmeztet, és sárga színű árvízriadót bocsátott ki az ország északi és középső részére. A szakemberek szerint a jelentős csapadékmennyiség miatt Máramaros megyében a Visó és az Iza, Szatmár megyében a Túr és a Lápos, míg Fehér és Kolozs megyében az Aranyos folyó vízszintje emelkedhet meg és érheti el a kritikus szintet – írja a Kronika.ro

A felhőszakadások, zivatarok a hétvégén is jelentős kárt okoztak.Vasárnapra virradóra Bihar megyében 29 Fekete-Körös menti településen szünetelt a villanyáram-szolgáltatás a vihart követően, a nagy mennyiségű csapadék Nagyvárad utcáit is elöntötte.

Forrás: Kronika.ro
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása