7000 katona vesz részt benne

WA, 2012. április 16., hétfő 09:14, frissítve: hétfő 10:24
Kéthetes amerikai–Fülöp-szigeteki hadgyakorlat kezdődött hétfőn a délkelet-ázsiai szigetországban és környékén, csaknem 7000 katona részvételével. A két hadvezetés fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a gyakorlaton nem Kína a képzeletbeli ellenség.

Emmanuel Garcia őrnagy, Fülöp-szigeteki katonai szóvivő elmondta, hogy az évenként megrendezett, Vállvetve nevű gyakorlaton idén egyebek mellett szerepel egy olyan helyzet, amelyben Fülöp-szigeteki katonák amerikai támogatással visszafoglalnak egy olajfúrótornyot terroristáktól a Dél-kínai-tengeren.

Curtis Hill amerikai tengerészgyalogos alezredes arról számolt be, hogy a gyakorlat többi részében főleg a humanitárius segítségnyújtást és a katasztrófaelhárítást gyakorolják.

Kínának nem tetszik, hogy az Egyesült Államok a Dél-kínai-tenger közelében tart hadgyakorlatot, ahol Pekingnek területi vitája van a Fülöp-szigetekkel és négy másik országgal, és ennek a nemtetszésének időnként hangot is ad.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása