A bagdadi értekezlet hoz fordulatot Irán ügyében?

PR, 2012. április 29., 19:36, frissítve: 22:09
Ali Akbar Szálehi iráni külügyminiszter vasárnap arról beszélt, hogy a májusi bagdadi értekezleten lezárulhat az iráni atomprogram körüli viszály.

Szálehi az ISNA hírügynökség jelentése szerint teheráni sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy az áprilisi isztambuli konferencia „az atomvita befejezésének kezdete volt”. „Reméljük, hogy rövidesen teljesen lezárhatjuk” – fűzte hozzá.

Irán, az ENSZ öt vétójoggal rendelkező tagállama és Németország április 14-én Isztambulban folytattak tárgyalásokat az iráni atomprogramról, amelyeket a résztvevők „konstruktívnak” minősítettek. A következő fordulót május 23-án tartják Bagdadban.

Nem jelentene fenyegetést Izrael létére, ha Irán atomfegyverre tenne szert, mert a teheráni vezetés racionális, és tudja, hogy túl nagy kockázattal járna a zsidó állam megtámadása – mondta egy interjúban a jeruzsálemi Héber Egyetem professzora.

Ehud Olmert volt izraeli kormányfő is csatlakozott vasárnap azokhoz a politikusokhoz, akik ellenzik a megelőző katonai csapást Irán nukleáris létesítményeire. Most nincs értelme beszélni a katonai erőfeszítésekről, és még kevésbé izraeli katonai csapást kezdeményezni – mondta Olmert a TV 10 csatornának New Yorkból. A politikus 2006-2009 között volt miniszterelnök.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása