Szálehi az ISNA hírügynökség jelentése szerint teheráni sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy az áprilisi isztambuli konferencia „az atomvita befejezésének kezdete volt”. „Reméljük, hogy rövidesen teljesen lezárhatjuk” – fűzte hozzá.

Irán, az ENSZ öt vétójoggal rendelkező tagállama és Németország április 14-én Isztambulban folytattak tárgyalásokat az iráni atomprogramról, amelyeket a résztvevők „konstruktívnak” minősítettek. A következő fordulót május 23-án tartják Bagdadban.

Nem jelentene fenyegetést Izrael létére, ha Irán atomfegyverre tenne szert, mert a teheráni vezetés racionális, és tudja, hogy túl nagy kockázattal járna a zsidó állam megtámadása – mondta egy interjúban a jeruzsálemi Héber Egyetem professzora.

Ehud Olmert volt izraeli kormányfő is csatlakozott vasárnap azokhoz a politikusokhoz, akik ellenzik a megelőző katonai csapást Irán nukleáris létesítményeire. Most nincs értelme beszélni a katonai erőfeszítésekről, és még kevésbé izraeli katonai csapást kezdeményezni – mondta Olmert a TV 10 csatornának New Yorkból. A politikus 2006-2009 között volt miniszterelnök.