A baloldal jelöltjére fog szavazni a volt államfő

PR

2012. április 17., kedd 14:40

Az ellentábor jelöltjére, a szocialista Francois Hollande-ra fog szavazni a francia elnökválasztáson Jacques Chirac – írta kedden az előző, konzervatív köztársasági elnök (1995–2007) környezetére hivatkozva a Le Parisien című fővárosi napilap.

A szocialista jelölt annak a megyének, Correze-nek a vezetője, amely Chirac székhelyének számított, s köztudott, hogy a két politikus párthovatartozásuktól függetlenül bizalmi viszonyban van egymással. Chirac már korábban is utalt arra, hogy az elnökválasztáson Hollande-ra fog szavazni. A lap szerint a volt államfő lánya és veje szintén a baloldali jelöltet támogatja. Egyedül felesége, a politikailag még mindig aktív Bernadette Chirac támogatja határozottan és nyíltan a jobboldal jelöltjét, Nicolas Sarkozy jelenlegi államfőt.

A francia elnökválasztás két fő jelöltjének vasárnapi nagygyűlését kommentálva a nemzetközi sajtó főleg azt kifogásolta, hogy keveset foglalkoztak az ország előtt álló kihívásokkal és azzal, hogy milyen megoldásokat kínálnak a problémákra. Az MNO korábban közölte, a „nagygyűlések csatája” zajlott vasárnap Párizs utcáin, ahol hét nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt a két fő jelölt egy időben demonstrált. Írtunk arról is, a baloldal abban reménykedik, Francois Hollande győzelmével megtöri a néppárti politikusok „egyeduralmát” Európában.

Forrás: MTI