A biztonságiakon is spórol a köztársasági elnök

PR, 2012. június 1., péntek 12:03
Az új francia köztársasági elnök mintegy harmadával csökkenti biztonsági emberei számát, és élükre – első alkalommal – egy nőt nevezett ki.

Francois Hollande választási kampányában takarékosabb államigazgatást és szerényebb vezetői stíluszt ígért, szemben elődje, Nicolas Sarkozy nagyvilágias életvitelével. Ennek egyik jeleként a minapi európai uniós csúcstalálkozóra vonattal utazott Brüsszelbe, míg Sarkozy általában különgéppel közlekedett.

Hollande hivatala közölte, hogy átalakítják az elnök biztonsági őrségét, beleértve a 93 fős személyzet lefaragását. A jövőben 60-nál kevesebben ügyelnek majd az államfő biztonságára.

Vezetőjükké Sophie Hattot nevezték ki. Az új kormány felét is nők teszik ki. Ez az ígéret szintén szerepelt Hollande választási vállalásai között.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása