A hét második felében találkozik Orbán és Tarlós

MNO-KA

2011. október 3., hétfő 13:29, frissítve: szerda 12:53

Az önkormányzati törvényt és a főváros közlekedését érintő kérdéseket tekint át egyebek mellett Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a hét második felében.

A főpolgármester erről egy más témában tartott hétfői sajtótájékoztatón beszélt kérdésre válaszolva Budapesten, jelezve: a találkozó előreláthatólag csütörtökön vagy pénteken lesz. Tarlós közölte: várhatóan áttekintik a készülő önkormányzati törvény kérdéseit, valamint a BKV kérdését, „a legújabb felmerült problémát, hogy az összes vidéki város kapna fogyasztói árkiegészítést a díjmegállapításban, míg Budapestet valamilyen ismeretlen indoktól vezérelve nulla mértékben akarják figyelembe venni”. A főpolgármester utóbbival kapcsolatban keddi sajtótájékoztatójára ígért részletes tájékoztatást.

A villamos- és trolibusztender kapcsán azt mondta: kíváncsian várja, hogy a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének „mértékadói” mikor fognak ebben a kérdésben megnyilvánulni. Jelezte: hiányolja a támogató választ, „hiszen a budapesti gördülőállomány cseréje mindenki számára elsődleges fontosságú”. Ismertetése szerint a fővárosban 35-40 éves járművek sokasága vesz részt a forgalomban.

Tarlós a járműcserék kapcsán arra is kitért: „amikor azt hallom, hogy két dél-alföldi város közötti villamosvonalat ezzel szemben támogatnak, akkor utánagondolok, hogy az nagyjából 110 év alatt bonyolít majd akkora forgalmat, mint a budapesti gördülőállomány egy hónap alatt”.

Forrás: MTI/MNO