Az Oscar-díjas színész kiléptetné Nagy-Britanniát az EU-ból

MTI

2016. január 22., péntek 20:06

Michael Caine szerint ha nem történnek jelentős változások, Nagy-Britanniának ki kellene lépnie az Európai Unióból - az Oscar-díjas színész erről a BBC Radio 4 műsorában beszélt.

A színész, aki az Ifjúság című filmjével kapcsolatban adott interjút, az adásban az unióval kapcsolatos nézeteiről úgy fogalmazott: az EU elhagyása „ijesztő”, de nem akarja, hogy „arctalan bürokraták diktáljanak”. Hozzátette, hogy amennyiben nem történnek „rendkívül jelentős” változások, szerinte ki kell lépnie Nagy-Britanniának az EU-ból. Caine a brit kulturális élet egyik első jelentős személyisége, aki ilyen értelemben foglalt állást Nagy-Britannia EU-tagságát illetően.

Szavait Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezére üdvözölte, és Caine Az olasz meló című filmjéből idézve azt írta a Twitteren: „Örülök, hogy Michael Caine támogatja a Brüsszeltől való elszakadást. Robbantsuk ki a nyavalyás ajtókat!”

Más brit euroszkeptikusok is csatlakoztak, Daniel Hannan és David Campbell Bannermann konzervatív európai parlamenti képviselők szintén a Twitteren fejezték ki egyetértésüket Caine-nel. Catherine Bearder liberális demokrata európai parlamenti képviselő ugyanakkor ezt írta: „Helló, Michael Caine, nagy rajongója vagyok, és nem egy arctalan bürokrata. Boldogan találkozom önnel szemtől szemben mint választott képviselője.”