A képviselőház is jóváhagyta a kormányfői kinevezést

PR, 2012. május 5., szombat 12:41
A szenátus után Haiti képviselőháza is jóváhagyta Laurent Salvador Lamothe kinevezését a szigetország miniszterelnöki posztjára.

Lamothe személyére Michel Martelly államfő tett javaslatot a törvényhozásnak, miután az előző kormányfő, Garry Conille február 25-én benyújtotta lemondását. Martellynek, aki zűrzavaros hónapok után tavaly májusban lépett hivatalba, eddig nem sikerült olyan kormányfőt kineveznie, aki képes lenne hatékonyan megszervezni az ország újjáépítését a két évvel ezelőtti pusztító földrengés után.

Lamothe csak azután kezdheti meg tevékenységét a végrehajtó hatalom élén, hogy a parlament mindkét háza jóváhagyta kabinetje névsorát és kormányprogramját.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása