A központi bankot lőtték a felkelők

TK

2012. április 30., hétfő 09:03, frissítve: hétfő 14:00

A szíriai lázadók a damaszkuszi központi bankra lőttek ki rakétagránátokat, és megtámadtak egy járőrt is, négy rendőrt sebesítve meg – jelentette hétfőn hajnalban a szíriai állami televízió.

Az állami televízió beszámolója szerint „a terroristák egy csoportjának” támadása csak kisebb károkat okozott a banképületben – a gránátok az épület előtti téren csapódtak be –, s a biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak a rendőrjárőr támadói ellen is. A fegyveresek a járőrt is rakétagránátokkal támadták.

A szíriai lapok vasárnap az „arab és nyugati országok által pénzelt” al-Kaida nemzetközi terrorhálózatot vádolták „a terrorizmus irányításával” Szíriában. Bővebben>>>

Szíriai emberi jogi aktivisták beszámolója szerint a fővárosban robbanások és fegyverropogás hallatszott.

Az országban a hétvégén is több tucatnyian vesztették életüket az életbe lépett tűzszünet ellenére, amelyet az ENSZ megfigyelői ellenőriznek. Vasárnap Damaszkuszba érkezett a világszervezet megfigyelői missziójának parancsnoka, a norvég Robert Mood vezérőrnagy.

A SANA hivatalos hírügynökség azt jelentette, hogy az ország keleti részén egy kőolajvezetéket is felrobbantottak a lázadók.

Forrás: MTI