A németek féltik Timosenkót

WA, 2012. április 27., péntek 15:22, frissítve: péntek 15:22
A Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnököt megvizsgáló német orvosok kételkednek abban, hogy a bebörtönzött politikus hátfájdalmait saját hazájában sikeresen kezelni tudnák.

Karl Einhaupl, a berlini Charité Egyetemi Kórház vezetője pénteken úgy fogalmazott; nem valószínű, hogy az ukrajnai Harkiv kórházában lefolytatott kezelés sikeres lenne, mert Ukrajna nem rendelkezik a megfelelő szakértőkkel. Einhaupl és csapata korábban megvizsgálta az intézmény adottságait. A német orvos egyben kizárta, hogy Timosenko szimulálna, s csak tettetné fájdalmait.

A német orvos elmondta: a pénteken éhségsztrájkba kezdett Timosenkót súlyos hátfájdalmak gyötrik. Hozzátette: a volt ukrán kormányfő visszautasította a kezelést, mivel „nem bízik az ukrán egészségügyi rendszerben”, attól tartva, hogy szándékosan megfertőzik őt.

A berlini kormány németországi kezelést ajánlott fel Timosenkónak.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása