A nyugdíjreform ellen tüntettek

BL, 2012. április 13., péntek 21:14, frissítve: péntek 21:37
Több tízezren demonstráltak pénteken Rómában a Monti-kormány nyugdíjreform-tervei ellen.

A legnagyobb olasz szakszervezet, a CGIL főtitkára szerint a nyugdíjreform igen nehéz helyzetbe hozza az idős embereket, mert a korhatár emelése miatt nem mehetnek nyugdíjba, viszont számukra a munkanélküli-ellátás kevésbé biztosított. A munkaügyi miniszter korábbi nyilatkozata szerint az intézkedés 65 ezer embert érint.

Jövő évtől a férfiak minimális nyugdíjkorhatára 66, a nőké 62 év lesz, utóbbi 2018-ig ugyancsak 66 évre emelkedik. A nők 40 év plusz 1 hónap járulékfizetéssel, a férfiak 42 év plusz 1 hónappal mehetnek nyugdíjba. Aki korábban vonul nyugállományba, hiába teljesítette az előírt járulékot, nyugdíjából évi 3 százalékot veszít a kötelező korhatár eléréséig.

Forrás: MTI
hirdetés
21:10
  •  4
20:29
18:55
  •  2
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása