A takarító talicskáját is megjárta a bíróságnál talált pokolgép

WL, 2012. május 24., csütörtök 17:07
Pokolgépet hatástalanítottak a tűzszerészek csütörtökön Ungváron a kárpátaljai körzeti adminisztratív bíróság épületénél.

A robbanószerkezetet még szerdán délután találta meg a bíróság egyik takarítója az intézmény gépkocsiparkolójában, de nem ismerte fel, és a szeméttel együtt a talicskájára dobta. A gyanús szerkezetre csütörtök délben figyeltek fel a bíróság munkatársai, amikor a takarító az épülethez tolta a kocsiját, és ők értesítették a rendőrséget – közölte ungvári sajtótájékoztatóján Vaszil Ruszin, a Kárpátalja megyei rendőrség parancsnoka.    

A 200 gramm trotilnak megfelelő robbanóanyagot tartalmazó, házilag előállított szerkezetet, amely távirányításra működő detonátorral volt ellátva, a rendőrség tűzszerészei hatástalanították.   

Ruszin közölte: a kárpátaljai rendőrség és az ukrán biztonsági szolgálat, az SZBU az eset kapcsán terrorkísérlet címén indított nyomozást. Elmondása szerint Kárpátalján utoljára 1994-ben követtek el robbantásos merényletet.        
Akkor a megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni részlegét irányító Vaszil Balegának az autóját robbantották fel. A nyomozó röviddel a merénylet után belehalt sérüléseibe.

Merényletre szánt gránátokat találtak ugyan 1994 óta Kárpátalján, de pokolgépre a mostani esetig nem bukkantak.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása