A takarító talicskáját is megjárta a bíróságnál talált pokolgép

WL

2012. május 24., csütörtök 17:07

Pokolgépet hatástalanítottak a tűzszerészek csütörtökön Ungváron a kárpátaljai körzeti adminisztratív bíróság épületénél.

A robbanószerkezetet még szerdán délután találta meg a bíróság egyik takarítója az intézmény gépkocsiparkolójában, de nem ismerte fel, és a szeméttel együtt a talicskájára dobta. A gyanús szerkezetre csütörtök délben figyeltek fel a bíróság munkatársai, amikor a takarító az épülethez tolta a kocsiját, és ők értesítették a rendőrséget – közölte ungvári sajtótájékoztatóján Vaszil Ruszin, a Kárpátalja megyei rendőrség parancsnoka.    

A 200 gramm trotilnak megfelelő robbanóanyagot tartalmazó, házilag előállított szerkezetet, amely távirányításra működő detonátorral volt ellátva, a rendőrség tűzszerészei hatástalanították.   

Ruszin közölte: a kárpátaljai rendőrség és az ukrán biztonsági szolgálat, az SZBU az eset kapcsán terrorkísérlet címén indított nyomozást. Elmondása szerint Kárpátalján utoljára 1994-ben követtek el robbantásos merényletet.        
Akkor a megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni részlegét irányító Vaszil Balegának az autóját robbantották fel. A nyomozó röviddel a merénylet után belehalt sérüléseibe.

Merényletre szánt gránátokat találtak ugyan 1994 óta Kárpátalján, de pokolgépre a mostani esetig nem bukkantak.

Forrás: MTI