Ukrajna

A társulási megállapodás nem ajándék

KG, 2012. szeptember 20., csütörtök 22:42
Az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodás nem valamiféle ajándék Ukrajnának, hanem mindkét fél számára előnyös szerződés – jelentette ki csütörtökön Konsztantyin Hriscsenko ukrán külügyminiszter.

A tárca vezetője a Korreszpondent ukrán hírportál szerint ígéretet tett arra, hogy az uniós képviselőkkel való találkozókon Kijev bizonyítani fogja tárgyalópartnereinek az említett megállapodás mindkét fél számára kölcsönös előnyeit. Kifejtette, hogy szerinte hibát követ el az EU azzal, hogy átpolitizálja a társulási megállapodás aláírásának kérdését.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a múlt hét végén jelentette ki, hogy az Európai Unió egyelőre nem látja teljesülni azokat a feltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az unió aláírja a társulási megállapodást Ukrajnával. Sajnálatosnak nevezte, hogy az ukrajnai bírósági döntések – amelyek szavai szerint nem felelnek meg a nemzetközi normáknak – megakadályozták a két bebörtönzött vezető ellenzéki politikus, Julija Timosenko volt kormányfő és Jurij Lucenko volt belügyminiszter indulását az október 28-ai parlamenti választásokon.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása