A válság ellenére új híd épült Rómában

WL, 2012. június 23., szombat 16:59
Új hidat kapott Róma, amely a gazdasági válság ellenére sem mondott le urbanizációs fejlesztési terveiről.

Hiába van egyre kevesebb pénz a városi kasszában, Róma nem mondott le arról, hogy a többi európai nagyvárossal versengjen – írta a sajtó az olasz fővárosban felavatott híd kapcsán.

Gianni Alemanno főpolgármester nyitotta meg a Róma délkeleti peremén ívelő hidat az Ostiense vasútállomás közelében. A fehér színű, kétszer három sávos acélhíd százhatvan méter hosszú, amit az autósok, gyalogosok és kerékpárosok használhatnak. A tömegközlekedést kitiltották róla.

A két év alatt elkészült, tizenöt és fél millió euróba kerülő híd Francesco Tosto olasz építész alkotása.  

A római főpolgármester hangsúlyozta, hogy a híd a külváros felvirágoztatását szolgálja. Rómának ezen a részén áll az egyetem új campusa, itt épülnek az önkormányzati irodaházak, és a híd szomszédságában nyitották meg a héten az Eataly gasztrocentrumot is.

Két év alatt már a második új híddal gazdagodott Róma: tavaly a százkilencven méteres Zenehidat avatták fel a Tevere folyón.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása