Agyonütötte a beteget egy orosz orvos

MTI

2016. január 9., szombat 20:23, frissítve: vasárnap 09:28

Egyetlen arcra mért ökölcsapással agyonütötte betegét egy orvos az oroszországi Bjelgorod egyik kórházában.

A december 29-én történt esetet a helyi vizsgálóbizottság szombaton jelentette be közleményben. „A bjelgorodi 2-es számú kórházban egy beteg kezelés közben megrúgott egy női ápolót. Az orvos a nővér védelmére kelve arcon csapta a beteget, aki elesett, és meghalt, amikor feje a földhöz csapódott” – olvasható a közleményben.

Az orvos és az ápolók csak néhány perc múlva vették észre, hogy a férfi élettelenül fekszik a földön. Megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült. Mint később kiderült, halálát az agyat ért halálos ütés okozta. A kórház biztonsági kamerái rögzítették az esetet, amelyet közzétettek a Youtube-on, és az orosz állami televízió is bemutatott szombaton.

A sürgősségi osztályon készült felvételen látszik, amint egy női orvos a férfit vizsgálja. A kezelőbe beront egy férfi orvos és azt kérdezi a betegtől, miért érintette meg a nővért. Majd megpróbálja a beteget áttuszkolni egy másik szobába, amikor az illető kísérője közbelép. Ekkor az orvos ütni-verni kezdi a kísérőt, majd egyetlen ökölcsapással földre küldi a beteget.

Az orvos ellen gondatlanságból elkövetett emberölés címen emelhetnek vádat.