Amerika hatalmas segítséget adott

NT, 2012. május 24., csütörtök 06:21, frissítve: csütörtök 08:07
Hat tonna amerikai egészségügyi segély – kötszer, gyógyszerek, infúzió – érkezett szerdán Jemenbe, enyhítendő az arab országban elkövetett két nappal korábbi, példátlanul súlyos öngyilkos merénylet következményeit.

A segélyt az amerikai légierő gépei vitték a fővárosba, Szanaába, ahol hétfőn egy öngyilkos merénylő díszszemlére készülő katonák között elvegyülve működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet. A nagy erejű detonációban négy híján száz katona meghalt, a sebesültek száma meghaladta a 300-at.

A merényletet az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat vállalta. Mint közölték, a robbantás bosszú volt azért, hogy a jemeni haderő május 12-én nagyszabású offenzívát indított Dél-Jemenben a radikális iszlamista fegyveresek ellen, hogy visszafoglalja az al-Kaida ellenőrzése alá került városokat.

Közben a floridai Tampában Hillary Clinton amerikai külügyminiszter elmondta, a tárca szakértői „meghekkelték” az al-Kaida jemeni internetes propagandaoldalát; a honlapon így az amerikaiak megölésére buzdító fölhívás helyett az olvasható, hány ember halt meg az elmúlt időszakban Jemenben az al-Kaida merényleteiben.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása