„Amit itt látunk, az egy önkényuralmi rendszer”

PR, 2012. május 25., péntek 20:54
Mintegy harminc embert állított elő a rendőrség pénteken Bakuban, az Eurovíziós Dalfesztivál keltette nyilvánosságot kihasználó újabb tüntetésről.

A dalfesztivál döntője előtti este többtucatnyi ellenzéki gyűlt össze a Kaszpi-tenger-parti rakparton, a város szívében, számos újságíró és megfigyelő – közöttük az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői – jelenlétében. A rendőrség mintegy harminc tüntetőt vett őrizetbe, miközben a többiek a „Szabadságot!” szót skandálták.

Anders Nielsen, a norvégiai Helsinki Bizottság munkatársa csodálkozását fejezte ki, hogy elfojtották a tüntetést. „Amit itt látunk, az egy önkényuralmi rendszer, amely mindent elnyom, ami ellenzékre hasonlít” – mondta.

A volt szovjet köztársaság, amely először szervez Eurovíziós Dalfesztivált, hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy kedvező képet alakítson ki magáról az eseményt követő százmillió tévénéző előtt. A fővárosban rekordidő alatt emeltek új palotát a rendezvényhez.

A dalfesztiválra azonban árnyat vetett az ellenzékiek tucatjainak e heti őrizetbe vétele és a civil szervezetek azon vádja, miszerint az Ilham Aliyev által vaskézzel vezetett Azerbajdzsánban jogsértéseket követnek el.

Forrás: MTI
hirdetés
20:29
18:55
  •  2
18:30
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása