Robbantás

Ankarai merénylet: négy embert őrizetbe vettek

MTI, 2016. március 14., hétfő 17:27, frissítve: hétfő 17:35
A helyszínt biztosítják rendőrök Ankarában, miután az előző este robbanószerrel megrakott autó rohant bele egy buszba a török főváros központjában
A helyszínt biztosítják rendőrök Ankarában, miután az előző este robbanószerrel megrakott autó rohant bele egy buszba a török főváros központjában
Fotó: Sedat Suna / MTI / EPA
Négy embert őrizetbe vettek hétfőn a török hatóságok a főként kurdok lakta Sanliurfa városban a legkevesebb 37 halálos áldozatot követelő vasárnapi ankarai robbantással kapcsolatban – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Az előállítottak mindegyike összefüggésbe hozható az öngyilkos merényletnél használt autóval, egyikük annak tulajdonosa. Három gyanúsítottat még keresnek.

A hírügynökség arról is írt, hogy egyelőre csak 32 halálos áldozat személyazonosságát sikerült tisztázni. Mehmet Müezzinoglu egészségügyi miniszter hétfőn délután azt nyilatkozta: 48 embert részesítenek orvosi ellátásban, 15 sérült állapota súlyos.

Lebombázta a török légierő a kurdok állásait

A török hadsereg légicsapásokat hajtott végre a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) kurd szakadár szervezet észak-iraki állásai ellen. A közlemény szerint 18 célpontra mértek megsemmisítő csapásokat.

A Dogan török hírügynökség arról számolt be, hogy az áldozatok között van a Galatasaray labdarúgócsapat egyik játékosának, Umut Bulutnak az apja, Kemal Bulut is, valamint egy hat és fél hónapos magzat, aki sebesült édesanyja méhében vesztette életét.

A Dogan tudni véli, hogy a merénylet végrehajtója egy 24 éves egyetemista lány volt, aki turizmus szakon tanult. A tanuló családjától az azonosíthatóság érdekében vérmintát vettek. Az édesapa a hírügynökségnek elmondta: „lányunk 2012-ben nyert felvételt az egyetemre, egy idő után azonban nem kaptunk hírt felőle, 2013-ban jeleztük is a hatóságoknak, hogy eltűnt”.

Biztonsági készültség

Az elkövető személyét illető információkat mindazonáltal hivatalos forrás még nem erősítette meg. Az Ihlas török hírügynökség azt közölte, hogy Isztambulban fokozták a biztonsági készültséget. A rendészeti erők a gyanús járműveket megállítják és alaposan átvizsgálják.

Vasárnap a kora esti órákban egy robbanószerrel megrakott gépkocsi robbant fel az Ankara központjában lévő Kizilay tér mellett, az egyik legforgalmasabb ankarai bevásárlóközpont közvetlen közelében.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása