Átadták az újságírók holttestét + Képek

NT

2012. március 3., szombat 17:03, frissítve: hétfő 12:54

Átadták a francia, illetve az Egyesült Államokat képviselő lengyel nagykövetségnek szombaton a Szíriában megölt francia fotós és amerikai újságírónő holttestét – jelentette a francia hírügynökség tudósítója a helyszínről.

Eric Chevallier, Franciaország damaszkuszi nagykövete beszállt abba a mentőbe, amely Rémi Ochlik maradványát szállította, a lengyel nagykövetség gépkocsija pedig a másik mentőt követte, amelyben Marie Colvin holtteste volt.
A mentők Damaszkusz Kásza nevű negyedében lévő francia kórházba vitték a koporsókat, amelyeket repülőgéppel Párizsba szállítanak. A szállítás időpontja még nem ismert.

Fotó: Reuters

A két újságíró február 22-én halt meg, amikor a szíriai hadsereg által hetek óta ostromolt Homsz Bába-Amr negyedében tüzérségi támadás ért egy ideiglenes sajtóközpontnak átalakított lakást.

Az asztmaroham is ölt

Feltehetően asztmarohamban elhunyt a The New York Times című amerikai lap munkatársa, Anthony Shadid, aki titkos riportúton járt Szíriában – jelentette az amerikai napilap.

Edith Bouvier és William Daniels francia újságírók a Le Figaro című francia lapnak elmondták, hogy azon a napon reggel hat órakor érte találat a sajtóközpontot. „A szíriai aktivisták, akik velünk voltak és hozzászoktak ezekhez a támadásokhoz, azonnal megértették, hogy veszélyben vagyunk. Mondták, hogy azonnal távoznunk kell.”

Fotó: Reuters

Elsőként Marie Colvin és Rémi Ochlik hagyta el a lakást. Egy lövedék a sajtóközpont előtt csapódott be. A becsapódás ereje hatalmas volt. Marie Calvin és Rémi Ochlik gyakorlatilag a becsapódás helyén tartózkodott. A helyszínen életüket vesztették – számolt be a történtekről a Le Figaro.

Fotó: Reuters

Fotó: Reuters

 

Forrás: MTI