Az USA-ba utazik Raúl Castro lánya

WL, 2012. május 17., csütörtök 20:40
Beutazási vízumot kapott az Egyesült Államokba Raúl Castro kubai elnök lánya, aki egy tudományos konferencián vesz majd részt San Franciscóban – közölték csütörtökön Havannában. A döntés felháborodást keltett egyes emigráns körökben.

Mariela Castro Kubában a Szexuális Nevelés Országos Központja élén áll, és évek óta kampányt folytat a homoszexuálisok jogainak elismertetése érdekében. Elérte a nem megváltoztatását célzó műtétek elfogadását, és törvénytervezetet nyújtott be a parlamentben a homoszexuális párok törvényes házasságkötéséről, de ezt még nem hagyták jóvá. A San Franciscó-i értekezleten „Politikai kitekintés a szexuális különbözőségre" címmel tart előadást.

A kubai kommunistaellenes emigráció politikusai máris bírálták a külügyminisztériumot a vízum kiadásáért, mondván, hogy teret adnak a rendszernek „eltorzult érvei" kifejtéséhez. Bob Menendez kubai származású demokrata szenátor azzal is megvádolta a kubai elnök lányát, hogy „a demokrácia ellenfele, aki védelmébe veszi az aktivisták brutális elnyomását". A külügyminisztérium elzárkózott a kommentálástól.

Mariela Castro a múlt héten üdvözölte Barack Obama amerikai elnököt, aki egy interjúban elmondta, hogy évekig tartó folyamat eredményeként arra a döntésre jutott, hogy támogatja az egyneműek házasságkötését.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása