Azért ütött élő adásban a politikus, mert provokálták

NT

2012. június 11., hétfő 18:16

Beperelte az Arany Hajnal szélsőjobboldali görög párt szóvivője azokat a politikusokat, akiket múlt héten egy élő televíziós vitaműsorban bántalmazott – jelentette hétfőn az AP.

Iliasz Kazidiarisz pártszóvivő azt állítja, hogy vitatársai provokálták őt. Ezt követően Kazidiarisz nagy erővel háromszor arcul ütötte Liana Kanellit, a kommunista párt képviselőnőjét, Rena Durut, a Radikális Baloldali Koalíció (Sziriza) szintén női képviselőjét pedig leöntötte egy pohár vízzel az Antenna kereskedelmi tévé csütörtökön sugárzott műsora közben. A verekedő politikus a televíziót is perelni készül, miután az incidens után bezárták egy szobába, ahonnan azonban megszökött.

Az Arany Hajnalt – amely egyébként elutasítja, hogy neonáci pártnak nevezzék – számos alkalommal vádolták azzal, hogy erőszakos cselekményeket követett el Athénban élő bevándorlók ellen, s tagjai összecsaptak baloldali és anarchista csoportokkal.

A május 6-ai választásokon a pártnak az ország történetében először sikerült bejutnia a parlamentbe, jelenleg 21 képviselője van a törvényhozásban. Görögországban a koalíciós tárgyalások kudarca miatt június 17-én újabb választásokat tartanak, az előrejelzések szerint az Arany Hajnal ismét elegendő szavazatot szerez ahhoz, hogy bejusson a parlamentbe.

Forrás: MTI