Frontális ütközés

Bajor vonatbaleset: már tizenegy halott

MTI, 2016. február 11., csütörtök 20:34
Tizenegyre emelkedett a hét elején történt bajorországi vasúti baleset halottainak száma – közölte csütörtökön a német rendőrség.

A tájékoztatás szerint a keddi frontális ütközés tizenegyedik áldozata egy 47 éves müncheni férfi, aki a kórházban halt bele sérüléseibe. A sérültek közül húsznak továbbra is súlyos az állapota, további 62-en csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. A halálos áldozatok között van a két mozdonyvezető is.

A baleset kedden reggel történt Münchentől 60 kilométerre délkeletre. A szerencsétlenség egy éles kanyarulatban, erdős területen történt. A vonatvezetők valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre, és a két regionális személyszállító vonat nagy sebességgel egymásba rohant.

A szerencsétlenség oka még mindig nem ismert. Sajtójelentések szerint egy forgalomirányító tiszt hibájából kerülhettek szembe egymással a Meridian vasúttársaság szerelvényei. Szerdán a rendőrség egy szóvivője azt mondta, hogy az illetőt már kihallgatták, és ugyan nem lehet kizárni, hogy mulasztást követett el, de nincs „alapos gyanú” vele szemben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása