Basescu: Románia csatlakozni fog az uniós kormányközi szerződéshez

PR, 2011. december 14., szerda 21:28, frissítve: szerda 21:28
Traian Basescu román államfő szerdán megerősítette, hogy Románia csatlakozni fog a tervezett uniós kormányközi szerződéshez.

A román államfő ezen a napon a parlamenti pártokkal és a román kormánnyal is konzultált. Ez utóbbival folytatott egyeztetésen bejelentette, hogy csütörtökön megerősíti az Európai Bizottság felé, hogy Románia csatlakozik a tervezett kormányközi szerződéshez, amelynek kidolgozásában részt akar venni. Basescu szerint nem kérdéses, hogy Románia idejében ratifikálja ennek a szerződésnek az előírásait, akár alkotmánymódosítás révén is.

Ismert, 26 tagország támogatja az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek pénteken Brüsszelben tartott találkozóján elhatározott kormányközi szerződés elkészítését – erősítette meg Herman Van Rompuy, a kormányfői tanács elnöke a kétnapos ülést lezáró sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása