Beismerő vallomást tett a CIA-ügynök?

TK, 2011. december 19., hétfő 06:23, frissítve: hétfő 06:23
Irán bemutatta vasárnap este az állami tévében azt az embert, akit előző nap tartóztattak le azzal a váddal, hogy kémkedni akart az iszlám köztársaságban az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megbízásából.

A fiatal férfiról azt mondták, Amír-Mirsza Hekmati a neve, és hogy az Egyesült Államokban, Arizona államban született iráni származású amerikai állampolgár. A férfi belemondta a kamerába, hogy a CIA ügynöke, az amerikai haderő afganisztáni és iraki támaszpontjain kapott kiképzést, mielőtt Iránba küldték azzal a feladattal, hogy épüljön be az iráni titkosszolgálatba.

Az iráni hírszerzési minisztérium közlése szerint a titkosszolgálatok még az afganisztáni Bagram légi támaszponton beazonosították a gyanúsítottat, és rögtön azután elfogták, hogy iráni területre lépett. Az iráni hatóságok az utóbbi időben sűrűbben adnak jelentést állítólagos amerikai és izraeli kémek leleplezéséről.

Az elmúlt időszakban több hasonló „beismerő vallomást” is levetített az állami tévé az iszlám köztársaságban.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása