Beismerte, hogy vesztett, de továbbra sem adja fel

Kovács N. László

2012. április 9., hétfő 16:57

Newt Gingrich egy interjúban gyakorlatilag beismerte, hogy semmi esélye a republikánus elnökjelöltség megszerzésére – a harcot azonban ennek ellenére sem hajlandó feladni.

„Mitt Romney magasan a legesélyesebb jelölt – magyarázta Gingrich a Fox News egyik műsorában. – Ha megszerzi a szükséges számú delegáltat, támogatni fogom és kampányolok a nevében, mivel úgy vélem, a Republikánus Párt első számú célja most Barack Obama legyőzése.”

Az egykori házelnök ezután olyan hangot ütött meg, mint aki már otthagyta a versenyt. „Örülök, hogy részt vettem benne, és hogy új ötletekkel ismertethettem meg az embereket. Végül az egész nehezebb volt, mint gondoltam, de azt hiszem, helyes döntést hoztam, amikor megpróbálkoztam vele” – fogalmazott.

Gingrich ugyanakkor továbbra sem hagyja el a mezőnyt, amivel tovább nehezíti Romney dolgát, hiszen néhány delegáltat így is megszerez minden államban. A majdnem 5 millió dolláros adósságban fuldokló kampány egy darabig még biztosan nem áll le, a jelölt ugyanis ameddig csak lehet, hatni akar a politikai diskurzusra, és felhívni a figyelmet az általa fontosnak tartott kérdésekre, amelyek közül az olajkitermelés növelése kiemelkedő helyen szerepel.

(Fox News)

Forrás: MNO