Cipővel próbálták eltalálni Breiviket

TK

2012. május 11., péntek 13:28

Szokatlan incidens szakította félbe a norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik bírósági tárgyalását pénteken. Feltehetőleg az egyik áldozat rokona ugyanis cipőjével próbálta Breiviket megdobni.

A közönség soraiban helyet foglaló férfi – egyes jelentések szerint az egyik áldozat hozzátartozója – a „Gyilkos!”, illetve „Menj a pokolba!” kifejezéseket kiabálta, miközben az incidenst követően kivezették a teremből.

Az MNO beszámolt róla, hogy a túlélők elmondásai alapján Breivik hangos örömmel gyilkolt. Bővebben>>>


Anders Behring Breivik tavaly július 22-én 77 embert gyilkolt meg az oslói kormánynegyedben, valamint a norvég főváros közvetlen közelében lévő Utoya szigetén. Ez utóbbi helyszínen egy baloldali ifjúsági tábor résztvevői tartózkodtak. A szélsőjobboldali beállítottságú Breivik saját bevallása szerint a multikulturalizmus, illetve a bevándorlás elleni tiltakozásul gyilkolt.

A per április közepén kezdődött, és hatalmas indulatokat váltott ki. Ennek ellenére a mostani az első ilyen jellegű incidens volt.

A cipő célt tévesztett, és nem találta el Breiviket. Mindenesetre a történtek meglehetős zavart okoztak. Szemtanúk szerint több jelenlévő zokogásban tört ki, mások viszont megtapsolták a cipőjét a gyilkos felé hajító férfit.

Forrás: MTI