Csaknem a fél ország áram nélkül maradt

TK, 2012. április 30., hétfő 09:38, frissítve: hétfő 13:06
Csaknem fél Montenegró maradt áram nélkül vasárnap este, mert leégett egy transzformátorállomás Podgoricában.

Egyelőre nem ismeretes, miért gyulladt ki a transzformátorállomás – jelentette honlapján a RIA Novosztyi hírügynökség a helyi sajtóra hivatkozva. A hiba elhárításán dolgoznak a szakemberek, de áram és vízellátás nélkül maradt Podgorica több kerülete, az adriai tengerpart városai Ulcinjtől Kotorig és több más város.

Az utóbbi napokban ez már a második komolyabb áramkimaradás a balkáni országban. A múlt héten, kedden robbanás történt a Podgorica-2 alállomáson, amelynek transzformátora kigyulladt: akkor is a tengerparti városokban és a Montenegró középső részén fekvő több városban szünetelt közel egy órán át az áramellátás.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása