Egy évvel az érettségi után már diplomázott a pártvezér fia

BL

2012. május 8., kedd 15:56

Tiranai ügyészek vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogyan szerezte meg diplomáját egy albán egyetemen egy befolyásos olasz politikus, az Északi Liga pártot egészen a közelmúltig vezető Umberto Bossi fia, Renzo – jelentette a Balkaninsight internetes hírportál.

Renzo hároméves tanulmányait befejezve, 29 vizsga letételét követően 2010 szeptemberében kapott diplomát a Kristal Egyetemen mindössze egy évvel azután, hogy Olaszországban letette az érettségit. Korábban a fiatalember több érettségi vizsgán is elcsúszott, amit apja a nyilatkozataiban annak tulajdonított, hogy politikai nézetei miatt hátrányos megkülönböztetés sújtja. Az albán egyetem nyilatkozatában tagadta, hogy a diploma hamis lenne, s állította, hogy a Bossi fiú felvétele az albán törvényekkel összhangban történt.

Az Északi Liga, amelynek élén Umberto Bossi országos jelentőségű politikussá vált, a fejlett iparú északi részek nagyobb függetlenségéért küzd, élesen szemben áll az olasz déllel, s ellenségesen viszonyul a bevándorlókhoz. Gyakran támadja az Olaszországban élő albánokat is. Bossit pártja korrupciós ügyei, illetve az kényszerítette lemondásra, hogy családja saját céljaira használta a pártkasszát.

Forrás: MTI