A republikánusok elnökjelöltje pénzgyűjtésben már megelőzte Barack Obamát. Bővebben>>>

A Washingtonban helyi idő szerint kedden ismertté vált felmérés szerint a hivatalban lévő elnök támogatottsága mindössze 47 százalékos. Ehhez hasonlóan alacsony szintet utoljára januárban mértek. A felmérés szerint a megkérdezettek 63 százaléka annak a nézetnek adott hangot, hogy az ország rossz úton jár. Egy hónappal korábban mintegy 6 százalékkal kevesebben fogalmazták meg ugyanezt a véleményt. A demokrata elnök előnye republikánus kihívójával, Mitt Romneyval szemben a korábbi 7-ről 1 százalékpontra csökkent. A válaszadók 45 százaléka Obamát, míg 44 százaléka Romney-t biztosította támogatásáról.

Philadelphiában Benjamin Franklin szobra előtt mondott beszédet Barack Obama
Philadelphiában Benjamin Franklin szobra előtt mondott beszédet Barack Obama
Fotó: Reuters


Ebből is kiindulva az amerikai elnök a gazdaságnak kívánja szentelni Ohio-állambeli, csütörtökre tervezett nagyszabású kampánybeszédét. Ohio kulcsfontosságú állam a novemberi elnökválasztás kimenetele szempontjából, amit megerősít, hogy rögtön Obama után Mitt Romney is Ohióba látogat. Az elnök munkatársai szerint Barack Obama csütörtökön mindenekelőtt a saját és riválisa gazdasági víziója közötti különbségekre kívánja felhívni a figyelmet.

Fotó: Reuters


Ez a látogatás már csak azért is fontos a hivatalban lévő elnöknek, mert nemrégiben igen magas labdát adott ellenfeleinek, amikor egy gazdasági sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy alapvetően nincs semmi gond a gazdasággal.