Egyre több az áldozat Olaszországban + Képek + Videó

LM

2012. május 29., kedd 16:15, frissítve: szerda 09:39

Tízre emelkedett az észak-olaszországi reggeli földrengés áldozatainak száma. A Richter-skála szerinti 5,8-as erősségű földmozgás epicentruma Bolognától 40 kilométerre északra volt. Tíz napja ugyanebben a tartományban heten vesztették életüket egy hasonló erejű rengésben. A korábban megrongálódott épületek közül sok összedőlt.

Sokakat otthonában ért a reggeli földmozgás, amelynek epicentruma Pármától keletre volt. A földrengést Velencében, Bolognában, Milánóban és Pisában, de még a francia határ mentén és Ausztriában is érezték. A földrengés miatt a térségben akadozik a vasúti közlekedés, és nehéz telefonálni is, Mantovával és Modenával teljesen megszűnt a kapcsolat.


A május 20-i földrengésben megrongálódott több száz régi épület közül most sok teljesen összeomlott. Az előző csapás után hétezren maradtak hajlék nélkül, ők most sátrakban élnek. Az újabb természeti csapást követően tovább növekedhet az otthontalanok száma. Kifütyülték és szidalmazták az olasz kormányfőt abban a kisvárosban, ahol megtekintette a korábban keletkezett károkat.

Válságstáb

Rómában válságstáb alakult, az olasz miniszterelnök pedig a televízión keresztül üzent a térség lakosainak. „Mindenkit szeretnék biztosítani arról, hogy az állam minden lehetséges intézkedést megtesz azért, hogy az élet a lehető legrövidebb időn belül visszatérhessen a normális kerékvágásba ebben a hazánk számára igen fontos országrészben.”

Az elmúlt tíz napban több száz rengés történt Olaszországban, közülük három volt 5-ös fokozat feletti.

Forrás: Hír TV