Életfogytiglant is kaphat a négy férfi

WL, 2012. április 30., hétfő 20:02
Terrorcselekmények előkészítésével vádolt meg a brit ügyészség hétfőn négy férfit, akit a múlt héten tartóztattak le a London melletti Luton városában végrehajtott razziák során.

Az ügyészség szerint a négy férfi – név szerint Zahid Iqbal, Mohammed Sharfaraz Ahmed, Umar Arshad és Syed Farhan Hussain – azt tervezte, hogy külföldre utazik, túléléshez szükséges eszközöket vásárolt, kiképzést szervezett, illetve olyan dokumentumokat töltött le az internetről, amelyek gyakorlati útmutatásokat tartalmaztak egy terrortámadás végrehajtásához. Tervezgették azt, hogy miként, milyen anyagokkal és milyen célpontok ellen hajtanak végre támadásokat, és pénzadományokat is gyűjtöttek ehhez külföldön.

A négy, 21 és 30 év között férfit a nap folyamán állítják bíróság elé. Elmarasztaló ítélet esetén akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

A vádlottakat, illetve rajtuk kívül még egy férfit a múlt kedden tartóztatták le a Londontól északra fekvő Lutonban. Az ötödik férfit vádemelés nélkül szabadlábra helyezték.

Forrás: MTI
hirdetés
2 órája
18:30
17:30
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása