Elhunyt a legendás nő

WA, 2012. május 11., péntek 20:09, frissítve: péntek 20:14
Százkét esztendős korában elhunyt Evelyn Bryan Johnson legendás amerikai pilóta.

A Tennessee állambeli Jefferson City városában működő temetkezési vállalat szerint a veterán pilótát csütörtökön érte a halál. Johnson büszkélkedhetett a női pilótaként a levegőben eltöltött legtöbb óra Guinness-rekordjával.

1944-ben szerezte meg repülővezetői engedélyét, és oktatói pályafutása során pilóták ezrei szereztek képesítést „védőszárnyai” alatt. Tanítványai Mama Birdként (Anyamadár) becézték. Johnsont 2007-ben iktatták be a repülés nemzeti hírességei közé.

A legendás pilóta akkor már 55 éve szántotta a felhőket, és hét évnek megfelelő mennyiségű időt töltött a magasban.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása