Elhunyt a trónörökös

PR, 2012. június 16., szombat 19:38
Meghalt Najef bin Abdel-Aziz szaúd-arábiai trónörökös – jelentette az arab állam televíziója.

A belügyminiszteri posztot is betöltő Najef herceg, a király testvére 78 éves volt. Egy genfi klinikán érte a halál, ahol május óta tartózkodott. Najef bin Abdel-Aziz – a királyságot 1935-ben létrehozó Abdel-Aziz ibn Szaúd egyik fia – tavaly októberben lett trónörökös, miután meghalt fivére, a tisztség addigi birtokosa, Szultan bin Abdel-Aziz. Halálával újból felvetődik a kérdés, hogy ki legyen az óriási kőolajvagyona miatt a világpolitikában igen fontos szerepet betöltő ország most 89 éves uralkodójának, Abdallah bin Abdel-Aziznak az utóda. Szakértők szerint a trónörökösi cím legvalószínűbb várományosa ismét csak Abdel-Aziz ibn Szaúd több tucat fiának egyike, a 76 éves védelmi miniszter, Szalman bin Abdel-Aziz. Szalman herceg tavaly novemberben lett védelmi miniszter, miután előtte évtizedekig a főváros, Rijád kormányzójaként tevékenykedett.

Mint arról hírt adtunk, május 5-én a szaúd-arábiai villamosenergia-hálózat bővítésében való magyar részvételről és az energetikai kutatás–fejlesztési együttműködés lehetőségeiről is tárgyalt Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára Budapesten Abdallah al-Huszain szaúdi víz- és energiaügyi miniszterrel.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása