Előzetesbe került a verekedő magyar állampolgár + Videó

TK, 2012. június 14., csütörtök 14:17, frissítve: csütörtök 15:29
Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyeztek egy magyar állampolgárt a lengyel–ukrán rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának varsói orosz–lengyel mérkőzése napján lezajlott szurkolói összecsapások nyomán – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Kónya Katinka varsói magyar konzul.

A bíróság rendbontásban való részvétellel és erőszakos fellépéssel vádolja a férfit. Az indoklás szerint azért volt szükség az előzetes letartóztatására, mert magyar állampolgárként nem rendelkezik lengyelországi bejelentett lakcímmel, és csak így biztosítható a tárgyaláson való részvétele, amelyen a tanúként meghallgatandó rendőrök azonosítani tudják. Ezenkívül szabadlábra helyezése esetén az Eb idején további zavargásokban is részt vehetne a bíróság szerint.

A magyar rendbontó ügyét június 25-én tárgyalják.

Az MNO beszámolt róla, hogy a keddi „varsói csata” után összesen 184 embert vettek őrizetbe, köztük egy magyart is.

A lengyel média a zavargások óta vitatja a rendőrség felkészültségét, amely képtelen volt megelőzni a rendbontást. Ez azért is fontos, mert szombaton több tízezer orosz szurkoló érkezhet Varsóba az orosz–görög csoportmérkőzésre. Szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt az ügyben, hangsúlyozva, hogy a szervezők felelnek a szurkolók biztonságáért.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása