Elraboltak két segélymunkást

WA, 2012. május 25., péntek 09:54
Elrabolták Afganisztánban a Medair svájci segélyszervezet két külföldi és három helyi munkatársát. A hírt a szervezet közölte csütörtökön.

Az áldozatok egy brit és egy kenyai orvosnő és három afgán munkatársuk. Afganisztán északi csücskében, Badahsán tartományban hurcolták el őket ismeretlen fegyveresek, a helyi hatóságok szerint feltehetően nem tálib lázadók, hanem köztörvényes bűnözők.

Noha Badahsán viszonylag nyugodt vidéke a háború dúlta közép-ázsiai országnak, a tartomány és a vele szomszédos, erőszak sújtotta Nurisztán tartomány határán 2010 augusztusában a tálibok megölték egy keresztény segélyszervezet tíz munkatársát, hat amerikai, egy brit, egy német és két afgán állampolgárt.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása