Élvezi a jó hangulatot a forint

LM, 2012. február 20., hétfő 16:57, frissítve: hétfő 16:57
Erősödött a forint hétfőn az általánosan javuló nemzetközi piaci hangulatban.

Az eurót délután fél ötkor 287,15 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek délutáni 289,92 forinttal szemben.

A svájci frank 237,89 forinton állt 239,84 forint után, a dollár 216,72 forinton a pénteki 220,10 forintot követően, a japán jen pedig 2,7281 forint a pénteki 2,7733 forint után.

A forint erősödése az általánosan javuló piaci hangulattal, illetve az euró erősödésével függött össze. A forgalom azonban alacsony volt, mivel az amerikai piacok hétfőn ünnepnap miatt zárva tartottak.

Görög mentőöv

Általános bizakodás előzte meg az Eurogroup, az eurózóna pénzügyminisztereinek hétfőn délután kezdődött találkozóját, amelyen a remények szerint megszületik a döntés a második görög segélycsomag folyósításáról. A piaci szereplők a csomag részleteire figyelnek majd, ezek nyilvánosságra kerülése fogja majd meghatározni az árfolyamok további alakulását – mondták el devizapiaci kereskedők. Bővebben>>>

Hangulatjavító tényező volt hétfőn a kínai jegybank gazdaságélénkítő intézkedése is, amellyel enyhített a kereskedelmi bankok kötelező tartalékrátája előírásán.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása